Volop afgelastingen activiteiten

De lijst met afgelastingen en tijdelijke sluitingen van voorzieningen en activiteiten op het eiland is lang. Een bloemlezing.

-De bibliotheek in Den Burg is tot 6 april gesloten Inleveren is tijdelijk niet mogelijk. De uitleentermijn wordt volgens de bieb daarom voor iedereen automatisch tot zes weken verlengd. Reserveringen kunnen niet worden opgehaald, maar blijven wel staan. Leden van de bibliotheek kunnen de komende weken e-books en luisterboeken blijven lenen via www.onlinebibliotheek.nl. Daar staan ook tijdelijk luisterboeken die voor iedereen toegankelijk zijn.


-De lessen van Artex zijn opgeschort tot 6 april, maar de kunstenschool bekijkt wel of de lessen de komende weken op een andere manier gegeven kunnen worden. "De docenten geven sowieso “huiswerk” mee voor april en geven waar mogelijk op afstand 'live' les". Voor de groepslessen, ensembles, koren, orkesten worden alternatieven bedacht, omdat het geven van 'live' groeplessen op afstand lastig is.

-De Historische Vereniging stopt met de activiteiten van de verschillende werkgroepen tot 6 april.

-De fietstocht van Seniorenvereniging Texel die op donderdag 26 maart zou houden, is afgelast om problemen te voorkomen.

-Vrijwel alle sporten en trainingen zijn afgelast voor de komende weken. Zo is er onder meer geen voetbal, geen volleybal en geen jeu de boules. De Eilandcompetitie volleybal is eveneens afgelast voor de komende dinsdagavonden.

-De dorpscommissie van De Koog heeft de rondgang van Palmpasen op zondag 5 april geannuleerd.

-Alzheimercafé Texel heeft het Alzheimercafé van dinsdag 31 maart laten vervallen.

-Alle activiteiten van Volkssterrenwacht De Jager zijn in ieder geval tot eind april gecanceld.

-De BHV-cursussen en EHBO-cursussen van Preventieservice in Oudeschild zijn gestopt.


-Het gemeentehuis is de komende weken gesloten. Mensen is gevraagd om bezoeken zoveel mogelijk uit te stellen tot na 6 april. Als contact met een medewerker van de gemeente echt noodzakelijk is, moet er via 140222 een afspraak gemaakt worden. Bij twijfel of een afspraak wel of niet door moet gaan, moet dat nummer volgens de gemeente eveneens worden gebeld.

-De roedelwandelingen van Jos Oosting met honden gaan de komende weken niet door.


-De High Tea van de Zonnebloem op vrijdag 27 maart in De Buureton is afgelast.

-Op Facebook zijn inmiddels een aantal hulppagina's ontstaan waarop Texelaars elkaar hulp aanbieden om de komende weken door te komen.