Fjord wordt zondag vertoond in Cinema Texel.
Fjord wordt zondag vertoond in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Speciale voorstellingen in Cinema Texel

In Cinema Texel worden de komende tijd de mooiste films uit het programma van de afgelopen editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond. Komende zondag wordt de film Fjord vertoond. Verder draaien onder meer 'De beentjes van Sint-Hildegard' en 'For Sama' (Seniorenmiddag)

Fjord is de winnaar van de prijs van beste film van afgelopen editie. De Noorse fjorden zijn een van de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot haringjagende orka’s en bultrugwalvissen. De prijswinnende natuurfilmmaker Jan Haft onthult de bijzondere diversiteit verborgen in het donkere water en toont onderwatergedrag dat nooit eerder is gezien. Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.


For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.