Zwembad Molenkoog.
Zwembad Molenkoog. Foto: Molenkoog

Voorverkoop van abonnementen Molenkoog moet blijven bestaan

De voorverkoop van abonnementen voor zwembad Molenkoog in Den Burg moet blijven bestaan.

Dat vinden PvdA, Texel 2010 en D66 die daarvoor komende woensdagavond tijdens de raadsvergadering steun bij de andere partijen hopen te krijgen. Volgens de huidige plannen van het college voor nieuwe tarieven van gemeentelijke sportaccommodaties gaan de kosten voor abonnementen en andere entreebewijzen van Molenkoog dit seizoen gemiddeld dertig procent omhoog. Daarnaast vervalt de 15 procent korting voor abonnementen in de voorverkoop, waar de kostenverhoging extra stevig aanvoelt. De extra korting op een abonnement voor 65-plussers vervalt volgens de plannen eveneens.


PvdA, Texel 2010 en D66 stellen in een amendement voor om de circa 15 procent korting in de voorverkoop te laten blijven bestaan, zodat een abonnement voor komend seizoen in de voorverkoop €50,60 kost. Daarna gaat de prijs voor een abonnement omhoog naar €59,50. Ter vergelijking: afgelopen seizoen kostte een abonnement voor Molenkoog €45,05 en was het - met korting - €39,10 in de voorverkoop. 65-plussers betaalden vorig jaar €24,45 voor een abonnement en €21,20 in de voorverkoop.


De drie oppositiepartijen stellen eveneens voor om een ingroeiregeling te gaan hanteren voor clubs en gebruikers van gemeentelijke sportaccommodaties die meer moeten gaan betalen, zodat zij verspreid over een langere periode aan de nieuwe tarieven kunnen wennen. Concreet worden hiervoor Gymvereniging Texel, Texels Welzijn, Budovereniging Shima en Zwemclub Texel genoemd. De drie partijen zeggen het belangrijk te vinden dat de sport breed toegankelijk blijft. De herziening van het tarievenbeleid voor sportaccommodaties komt komende woensdagavond in de raadsvergadering aan de orde voor besluitvorming.