De jeugd die nu in de peuteropvang van het Eierlandsche Huis zit.
De jeugd die nu in de peuteropvang van het Eierlandsche Huis zit. Foto: Olmenhoeve

Krim en Olmenhoeve beginnen opvang kinderen in Cocksdorp

Het Eierlandsche Huis, Stichting Peuterplezier Texel, Kinderopvang Olmenhoeve en De Krim hebben de handen ineengeslagen om de kinderopvang in De Cocksdorp uit te breiden.

Er wordt een klein stukje aangebouwd aan het Eierlandsche Huis, zodat daar ruimte ontstaat om maximaal twaalf kinderen in de leeftijd van tien weken tot vier jaar op te vangen. Het initiatief komt voort uit een toename van het aantal geboorten op het eiland. Bij De Krim zijn volgens Jolanda Kamphuis (commercieel en operationeel directeur van het park) het afgelopen jaar vijftien zwangerschappen bekendgemaakt, terwijl de teller eerder op gemiddeld drie per jaar bleef steken.

De Krim legde contact met de Olmenhoeve en dat leidde tot een gesprek met Wil Homan, voorzitter van de Stichting tot Exploitatie van het Eierlandsche Huis. Hij zag in uitbreiding van de kinderopvang in De Cocksdorp een kans om het dorp vitaler te maken en dat leidde tot de plannen om te gaan verbouwen. Bedoeling is dat er in het dorpshuis een slaapzaal bijkomt. Op het moment biedt de Stichting Peuterplezier twee ochtenden per week peuteropvang aan in het Eierlandsche Huis, maar dat is niet geschikt voor baby's van nul tot twee jaar. Als de uitbreiding klaar is, kunnen de kinderen van tien weken tot vier jaar op maandag, donderdag en vrijdag worden opgevangen. "De leidsters staan al in de startblokken om te mogen beginnen."

De kosten voor de verbouwing van het Eierlandsche Huis worden gefinancierd door De Olmenhoeve en De Krim. Homan: "Uniek hoe dit geregeld is." Bedoeling is dat de verbouwing voor de zomer gereed is. De Krim is ondertussen bezig met de uitwerking van een kinderopvangregeling voor haar medewerkers. Kamphuis: ”Wij zien in deze ontwikkeling kansen om onze werkgeverspositie te verbeteren én om een mooie invulling te geven aan onze missie om bij te dragen aan het welzijn van de inwoners in De Cocksdorp. Een mooie combinatie."