Gelijkspel voor strijdbaar ZDH

Een strijdbaar ZDH heeft zondag op eigen veld een punt veroverd tegen Nieuwe Niedorp, de nummer drie van de ranglijst: 1-1. Na een rode kaart voor Paul ter Steege speelde ZDH een half uur lang met een man minder, maar bleef overeind.

Het was alweer zes weken geleden dat de Hoornders voor het laatst hadden gespeeld en dat was vooral in het begin goed merkbaar. De spelers werkten hard, maar hadden de grootste moeite de bal in de ploeg te houden. Bovendien was het moeilijk voetballen op het veld aan de Witt

In de achttiende minuut werd het onverwacht 0-1. Een corner leek een eenvoudige prooi voor Tom Reijnders te worden, maar tot ieders schrik liet de ZDH-keeper de bal tussen zijn handschoenen door glijden. Ook de gelijkmaker, na een half uur, kwam uit de lucht vallen. Koen Jansen draaide zich vrij en schoot vanaf twintig meter raak. Een tegenvaller was de blessure van Lars Frederici. De onverschrokken linksback haalde met een dikke knie hinkend nog net de rust, maar moest zich toen laten vervangen door Kris ter Steege, die destijds in de pupillen voor ZDH speelde, maar al vroeg de voorkeur aan het motorcrossen gaf en met (veld)voetballen was gestopt. In zijn eerste wedstrijd sinds een jaar of zeven, maakte hij een prima indruk en raakte hij zelden of nooit in problemen.

Dat gold helaas niet voor zijn neef Paul ter Steege, die als oproepkracht in de basis begon. Hij speelde niet onverdienstelijk, maar ging na iets meer dan twintig minuten na rust in de fout. Hij kreeg de bal in zijn gezicht, hoorde zijn tegenstander luidkeels om een strafschop vragen en stak in een reflex geërgerd een been uit. Hoewel hij de Nieuwe Niedorper niet of nauwelijks raakte, kon de scheidsrechter niets anders doen dan Ter Steege voor natrappen de rode kaart voorhouden.

Daarna kreeg ZDH het moeilijk. Met debutant Mike van der Wal als vervanger voor de grieperige Daniël Bakker groef ZDH zich in, loerend op een snelle uitval. Nieuwe Niedorp wist zich geen raad met deze tactiek en deed niet veel anders dan de bal eindeloos rondspelen. Pas in de slotfase leverde dit een paar goede kansen op. Keeper Reijnders redde knap toen een tegenstander plotseling voor zijn neus opdook. Drie minuten voor het einde leek ZDH toch de 1-2 te moeten incasseren, maar de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd en keurde de treffer af. Daarna kreeg Jansen nog een mooie kans zijn ploeg naar de zege te schieten, maar zijn schot ging net naast. ZDH was dik tevreden met het gelijkspel, maar schoot met één punt op de ranglijst weinig op. Komende zondag spelen de Hoornders in Aartswoud tegen hekkensluiter AGSV, waarvan in november thuis met 2-3 werd verloren.