De Marels winnen van Volendam

De basketballers van De Marels hadden zondag in de TXL sporthal in Den Burg een makkelijke wedstrijd tegen Volendam die met 68-36 werd gewonnen.

De wedstrijd begon een beetje mat. Pas in de derde minuut viel de eerste score door een vrije worp. Daarna scoorde Joshua Brouwer met mooie bewegingen twee keer achter elkaar. De Marels hadden al 9 punten voordat Volendam tot score kwam. De Marels speelden veel sneller en zo werd het eerste kwart met 15-4 afgesloten.

Het tweede kwart scoorde Mart Kikkert 11 punten waaronder een aantal Alley-Oops (scoren met de bal die in de lucht wordt gevangen) op aangeven van Sam Ekker. Volendam wist wat meer te scoren maar De Marels liepen toch uit naar een ruststand van 33-15. Het derde kwart ging Volendam over op zoneverdediging. Dat leek eerst zijn vruchten af te werpen, want ze kwamen 6 punten dichterbij. Met afstandsschoten van Sam Ekker en goed verdedigende blocks van Job Smit en Gerbrand de Wit liepen De Marels echter toch weer uit.

Bij aanvang van het vierde kwart was de winst met 49-25 al zeker. Door goed door te passen werd de vrije man gezocht voor afstandsschoten. Tijn Zeeman scoorde zo twee driepunters en Sven de Jong pakte ook 6 punten waarvan 2 uit vrije worpen. De buzzer beater (score bij eindsignaal) kwam op naam van Gerbrand de Wit. Daarmee kwam de eindstand op 68-36. Alle spelers wisten meerdere keren te scoren. Scores: Mart Kikkert 22, Gerbrand de Wit 11, Sam Ekker 9, Tijn Zeeman 8, Sven de Jong, Joshua Brouwer en Job Smit 6 Op 15 maart spelen De Marels uit tegen de nummer 2 Apollo in Amsterdam.