Texel aan de haal met de bal van Leek.
Texel aan de haal met de bal van Leek. Foto: Willem Sangers

Gelijkspel Texel tegen Leek

Voor de vele toeschouwers op de tribune was het een uitermate spannende wedstrijd. Het eindigde vrijdagavond in de TXL sporthal echter in een 6-6 gelijkspel tussen de zaalvoetballers van Texel Futsal en Leekster Eagles waardoor beide ploegen nog steeds gelijk aan kop blijven gaan in de eerste divisie. Texel kwam al na vijf minuten op achterstand, waarna Yorgo Helleman al snel de 1-1 aantikte. Leek liep uit naar 1-3, maar de ploegen gingen dankzij twee goals van Lesley Koning met 3-3 gelijk de rust in. Pieter Jan Eelman zette Texel na rust op 4-3. Daar bleef het circa tien minuten, waarna Leek aanzette en uitliep naar 4-5. Nu was het Jesper Arkenbout die weer gelijkmaakte voor Texel, maar kort voor tijd was Leek opnieuw trefzeker. Texel kreeg dankzij de fouten en overtredingen die over en weer werden gemaakt als eerste een zogeheten tien-meter-trap en had daarmee de kans op wederom een gelijkmaker. Die kans werd benut door Pieter Jan Eelman. Er volgde nog ruim een minuut, waarin veel gebeurde, maar niet meer werd gescoord. Het gelijkspel betekent dat Texel en Leek met nog zes wedstrijden te gaan allebei afkoersen op het kampioenschap. Met name Texel heeft echter nog een paar stevige uitwedstrijden te gaan en Zeemacht uit Den Helder is genaderd op vijf punten, waardoor het spannend blijft in de top van de eerste divisie.