Floortje Zijm van STM neemt het certificaat in ontvangst.
Floortje Zijm van STM neemt het certificaat in ontvangst. Foto: Kaap Skil

Gouden Green Key voor duurzame keuzes Kaap Skil

Museum Kaap Skil heeft de Gouden Green Key voor duurzame bedrijfsvoering gekregen. Het keurmerk garandeert dat het museum rekening houdt met het milieu en steeds de meest duurzame keuzes maakt.

Stichting Texels Museum (STM), waar Kaap Skil onderdeel van uitmaakt, vindt het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Ecomare, ook onderdeel van STM, heeft al enkele jaren de Gouden Green Key. Voor Kaap Skil is het keurmerk dit jaar voor het eerst aangevraagd.

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven gaan een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.


De genomen maatregelen bij Kaap Skil op gebied van duurzaamheid zijn divers. Zo is de meeste verlichting LED. In het Museumcafé zijn eenpersoons wegwerpverpakkingen waar mogelijk vervangen en wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten. De schoonmaakmiddelen belasten het milieu zo min mogelijk, de afvalstromen worden gescheiden en de kranen bij de toiletten zijn waterbesparend gemaakt.