De Thijsseschool plus de ijsbaan.
De Thijsseschool plus de ijsbaan. Foto: Jeroen van Hattum

Wat ik zeggen wou

Parkeren op ijsbaan


Acht gemeenteraadsleden (de meerderheid) hebben gekozen om de ijsbaan als parkeerplaats te gaan gebruiken. Wat een geweldige keuze en wat hebben ze dat ontzettend goed gedaan. Van harte gefeliciteerd met dit oh zo fantastische besluit!


Ik ben ontzettend blij met deze acht bestuurders en voel grote trots, want zij snappen tenminste wat een Texelaar écht nodig heeft. Dit panel heeft werkelijk een vooruitziende blik, ze overzien het grote geheel en weten wat er nodig is voor onze leefbaarheid. Niet alleen nu, maar zeker voor de toekomst. Ze begrijpen de klimaatdoelen, plaatselijk, landelijk en wereldwijd. Dit geeft me vertrouwen in de wetenschap dat ze altijd de juiste beslissingen zullen nemen. Een lintje op Koningsdag zou een mooie bevestiging van hun goede werken zijn.

Nu hoef ik tenminste niet zo ver te lopen als ik naar het centrum wil. Hoef ik sowieso niet, want ik woon in den Burg. Maar ja, als er dan toch geparkeerd mag worden, dan ga ik er staan ook!

Nu dat gerealiseerd gaat worden, ga ik toch zeker niet rond de nieuwe sporthal parkeren? Ben je gek. Dat is wel twee minuten langer lopen! Als het niet minder is. Van mijn part dempen ze ook de vijver, zodat we nóg meer plek voor onze karretjes krijgen. En dus nóg dichter bij het centrum. Laatste stukje groen in den Burg? Wót ken ’t skèèle. Als alles weg is, kan niemand er meer over zeuren.

Heel indrukwekkend hoor, deze superslimme mensen. In ieder geval deze voorstanders, want de rest wilde dit alleen maar tegenhouden vanwege onzinnige argumenten. Volgens hen zijn er voldoende parkeerplaatsen. Ammehoela. Helemaal niet. Er is dringend behoefte aan meer! Want ze komen in steeds grotere getale naar het eiland, dus moeten er nóg meer parkeerplaatsen komen.

TESO laat toch ook steeds grotere boten bouwen? Waar moeten al die auto’s dan staan? Heel terecht om regelmatig weer een grotere boot aan te schaffen, dan hoeven al die automobilisten met hun steeds dikkere wagens niet zo lang te wachten. Misschien toch eens serieus overwegen om een brug te bouwen?


Geweldig ook dat deze ambtenaren vooral goed luisteren naar de ondernemers, want zij hebben het echt zwaar. Fijn dat er lekker veel toeristen aangetrokken worden, graag nog véél meer. Dan komen er ook steeds meer bedrijfjes bij, die dan weer heel veel personeel zoeken, waardoor meer woningen nodig zijn. Dat is wederom een goed excuus om een zootje bomen om te hakken en nieuwe wijken uit de grond te stampen. Dit is namelijk een geweldige impuls voor de economie. En daar draait alles om. Het is tenslotte het allerbelangrijkste in ons leven.

Tot mijn grote opluchting hebben ze vooral niet geluisterd naar de buurtbewoners van de ijsbaan en al het andere gespuis. Die schreeuwen en roeptoeteren maar dingen, waar ze totaal geen verstand van hebben. Nee, laat ze maar lekker in hun sop gaarkoken. Ze doen er gewoon niet toe. Het enige wat telt is hun belastinggeld. Maar dat is terecht, dan kunnen onze bestuurders weer nuttige prestigeprojecten ontwikkelen.

Ik zou zeggen maak er veel ruimte voor, kap die rottige bomen, ze geven veel te veel schaduw, de bladeren maken rotzooi in mijn aangeharkte tuin en die schreeuwerige vogels poepen notabene op mijn blinkende ‘voiture’. Weg ermee!

Een prachtige toekomst is voor Texel weggelegd met een uitgestrekt open en kaal landschap, zonder dat irritante vogelgekrijs, zonder bijen (die prikken zo naar) en ook geen enge vleermuizen meer…. brrrr. Integendeel, lekker veel stenen, heul veul ‘heilige koeien’ op de wegen en dat het zwart ziet van de mensen. Bij voorkeur het hele jaar door!


Chapeau…..we gaan de goede kant op.


Simone Dros,

Den Burg