De nieuwe band Salty Strings debuteert op Texelpop op 28 maart in de Evenementenhal.
De nieuwe band Salty Strings debuteert op Texelpop op 28 maart in de Evenementenhal. Foto: Salty Strints

Debuut Salty Strings op Texelpop

Salty Strings, één van de Texelse bands op Texelpop 2020 op 28 maart in Evenementenhal Texel, is een nieuwe formatie op Texel.


De bandleden, Casper Landman (Gitaar en Zang), Astrid Nauta (Zang), Simone Kip (Viool en Zang), Michiel Dijkman (Banjo en Zang) en Hans van Veller (Bas en Zang), vonden elkaar op het muzikale snijpunt van stromingen als Bluegrass, Amerikaanse Folk, Country en Americana.

De bandleden nemen ervaringen mee uit diverse muziekstromingen. In deze muzikale smeltkroes ontstaat een uniek geluid voor Texel. In de muzikale klik spelen de stemmen en de snaren de hoofdrol. Alle bandleden dragen hun vocale steentje bij waardoor verrassende harmonische mogelijkheden worden verkend.

Werkend aan eigen nummers staan covers van bekende Bluegrass en Americana bands zoals The Dead South, The Steeldrivers, Carolina Chocolate Drops op het programma. Maar ook door de band gemaakte onverwachte uitstapjes naar de Folk of country, waarbij de eigen Americanasound behouden blijft, staan op het programma.

Van 18:45 uur tot rond middernacht treden negen Texelse bands op tijdens Texelpop 2020. Entree €5,- (inclusief consumptie en garderobe). Tickets zijn te koop via www.krim.nl/Texelpop. Er is busvervoer vanuit de dorpen, een retour kost €5,-. Een plekje in de bus is ook te reserveren via www.krim.nl/Texelpop.

Logo Texelpop