Texelse Courant vanaf vandaag gedrukt bij Rodi Rotatiedruk

Een nieuwe mijlpaal voor de Texelse Courant, die vandaag voor het eerst is gedrukt bij Rodi Rotatiedruk in Diemen. Dezelfde krant, maar er zijn ook verschillen.

De waterloze Cortina installatie in Diemen is een ultramoderne rotatiedrukpers. Die levert drukwerk van uitmuntende kwaliteit, werkt duurzaam (waterloze offset) en snel. Mooi drukwerk met extra mogelijkheden, ook aantrekkelijk voor adverteerders. Het geeft wat extra mogelijkheden.

Meest opvallend is misschien wel dat de krant nu uit twee katernen bestaat, wat samenhangt met de wijze van drukken. Het geeft voor de krant de mogelijkheid van specials en voor bedrijven of organisaties om eens met een eigen katern uit te pakken.

Op pagina 7 extra aandacht voor deze overstap door de Texelse Courant, vertrouwd sinds de eerste editie verscheen op 15 september 1887. Een geschiedenis van al ruim 132 jaar.

Een historie met heel wat mijlpalen. Wat goed te zien is als je verschillende kranten uit het verleden naast elkaar legt. Aanvankelijk klein van formaat, veel tekst, kleine koppen en zonder foto's. Later werd de krant groter, met zwartwit foto's, grotere koppen en daarna verscheen de krant in full color en nu alweer jaren op het luxe Berliner-formaat.


Niet alleen de druk verhuist van Alkmaar naar Diemen, ook de verzending aan de postabonnees. Dat gebeurt voortaan door het gespecialiseerde bedrijf APG, waar de verzending van de kranten volautomatisch wordt uitgevoerd.