Winst Bakker en Van den Berg

Laurien Bakker en Marja van den Berg hebben de derde periode van de A-lijn van de wintercompetitie van Bridgeclub Alert gewonnen. Gerda Bloem en Riet van der Vis wonnen de derde periode in de B-lijn.

De winst van Laurien en Marja was verrassend. Laurien is inmiddels een ervaren bridger, maar Marja speelt nog betrekkelijk kort. Ze promoveerde dit seizoen met Laurien naar de A-lijn en de winst is volgens Alert dus een mooie opsteker. De twee hadden een resultaat van met 56,39 procent. Zij werden gevolgd door Jan Veenendaal & Piet Bakelaar met een score van 56,34 procent. Herman Hagenouw en Marie-Louise Wiesman kwamen op de derde plaats terecht met een score van 55,72 procent.


In de B-lijn sloten Gerda Bloem en Riet van der Vis de derde periode van de wintercompetitie als eerste af met 58,20 procent. Zij keren daarmee terug in de A-lijn. Dat geldt ook voor Gea Kiewiet en Ingrid Koorn (55,34 procent). Als derde eindigden Anja en Gé Koot met 54,70 procent. Drie paren promoveren naar de A-lijn.


De wintercompetitie van Alert bestaat uit vier perioden van zeven speelavonden. Het kampioenschap wordt behaald door het paar dat over alle vier perioden samen de hoogste posities op de ranglijst heeft gehad. Na drie ronden staan Koos en Cobie Bremer nipt voor op Herman Hagenouw en Marie-Louise Wiegman. Piet Bakelaar en Jan Veenendaal en Lies de Chavonnes met Stijn Geus maken ook nog kans op de eindoverwinning.