Zege voor Westdorp en De Zwart

Hans Westdorp en Roel de Zwart hebben overtuigend het Texels kampioenschap klaverjassen 2019-2020 op hun naam geschreven. De laatste ronde werd met groot verschil door de kampioenen gewonnen.

Op de voorhand leek het nog een spannende avond te kunnen worden. Aan de top waren de verschillen klein. Na één boompje was echter al duidelijk dat er geen sprake meer zou zijn van spanning. Westdorp en De Zwart openden met een score van 2203 punten, terwijl de nummers twee - Jos Veeger en Muus Smit - geen ogenblik aanspraak konden maken op bijstand van Vrouwe Fortuna en hierdoor zelfs nog uit de top-5 wegvielen.


Ook de volgende boompjes werden door Westdorp en De Zwart overtuigend gewonnen met scores van 1646, 2276 en 1785 punten. Het leverde de schitterende score van 7910 punten op. Hierdoor namen De Zwart en Westdorp nog ruim 2000 punten afstand van de rest van het veld. Petra Brands en Piet Kikkert deden er nog alles aan om de "poedelprijs" over te doen aan de concurrentie en dat leverde nog een mooie avondscore van 6907 punten op.


Dat was goed voor de tweede plaats, maar Kikkert en Brands blijven veertiende, ook omdat directe concurrenten Carlo Bos en Cees Vinke ook een goede avond hadden. Die haalden met een score van 6692 punten de vijfde plaats van de avond binnen.

In de top van het klassement deden Lieuwe van der Veen en John Vlaming nog goede zaken door de derde plaats te pakken. Zij haalden 6765 punten. Zij kwamen daardoor slechts 15 punten tekort voor de tweede plaats in het eindklassement. Zij werden op de voet gevolgd door Jaap en Piet van der Slikke. Die werden vierde met een score van 6761 punten. Het gemiddelde was met 6364 punten behoorlijk hoog. Er werden 30 marsen gespeeld.


Het eindzege was dus toch nog ruim voor Hans Westdorp en Roel de Zwart. Zij behaalden een gemiddelde score van 6976 punten per avond. Eric Jan Geus en Frans Bos legden beslag op de tweede plaats op een achterstand van 2033 punten. Lieuwe van der Veen en John Vlaming werden derde. Jaap en Piet van der Slikke werden vierde. Swier Oosterhuis en Rob Caspers maakten de top-5 vol.


Eindstand Texels kampioenschap:

1.Hans Westdorp/Roel de Zwart                34.879

2.Eric Jan Geus/Frans Bos                        32.846

3.Lieuwe van der Veen/John Vlaming        32.831

4.Jaap en Piet van der Slikke                 32.381

5.Rob Caspers/Swier Oosterhuis                31.870