Verhalen in Theater na de Dam


De derde voorstelling van Theater na de Dam Texel op maandag 4 mei in De Wielewaal staat in het teken van de 75-jarige herdenking van onze vrijheid.

De organisatie: "Onze start is het thema van het landelijk comité 4 en 5 mei; Lokale geschiedenis; verhalen om nooit te vergeten. We zijn op zoek gegaan naar verhalen uit onze Texelse geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog. We hebben gesproken met mensen die toen kind of puber waren, ooggetuigen die hun verhalen verteld hebben. Van hun verhalen maken we een nieuw theaterstuk. We spelen de verhalen en verweven ze met foto’s, uitspraken, muziek, een lied en een dans."

Om 21.15 op 4 mei wordt er op meer dan 130 plaatsen in het land een theaterstuk op gevoerd in het kader van Theater na de Dam. Elk jaar worden dit er meer. De voorstellingen zijn voor het publiek een extra verdieping na de herdenkingen.

Dit jaar spelen we de voorstelling in De Waal, een grotere zaal met een groter podium en meer mogelijkheden om te spelen.

We beginnen om 21.15 uur om iedereen die naar de herdenking in Den Burg gaat, rustig de gelegenheid te geven om naar De Waal te komen. Er rijdt een bus voor mensen die geen vervoer hebben. Bij aankomst staat er een kopje koffie voor u klaar.

De kaartverkoop start op vrijdag 10 april bij Nauta Boek in den Burg