Leonie van Schaik naar ZZ-klasse

Leonie van Schaik is zondag tijdens een springwedstrijd in manage Akenburg bij Den Burg gepromoveerd naar hoogste klasse ZZ-springen.

Leonie reed twee foutloze parcoursen in de klasse Z (1,30) met de 11-jarige Elviro la Grande (Namelus R) van Marloes Bastiaanse. Zij behaalde hiermee de laatste punten om te mogen promoveren naar de hoogste basis klasse, de klasse ZZ (1,35). Leonie werd eenmaal eerste. De andere eerste prijs ging naar Mariska Witte die een foutloos parcours reed met haar merrie Cadanza in de klasse M. In haar tweede parcours viel er een balkje naar beneden.

In de klasse L ging de winst tweemaal naar Bente Jalving van Cem Licia van de Lindehoeve. Zij reden twee foutloze parcoursen. Bij de pony’s was Fien Schraag oppermachtig in de klasse M met Mambo. Nr. 5. Zij reed een foutloos parcours en een parcours met een balkje. Cato Kaan reed twee mooie foutloze rondes met haar pony Sambuca. Marieke Waaijer werd tweemaal eerste in de klasse B met haar pony Dominique. Zij reed twee hele mooie foutloze rondes en behaalde daarmee hoge stijlpunten. Ook Kim Oosterhof bleef tweemaal foutloos met haar pony Amber Eastway. Rosanne van der Slikke en Iris van der Slikke wisselden de eerste prijzen af in de klasse BB-pony’s. Rosanne reed een mooi foutloos parcours en Iris reed een mooi rondje met een paar balkjes. Eline van Liere werd tweemaal eerste in de klasse BB, cat A. Bij de BB-paarden ging de eerste prijs naar Anina Bergamin met Ghislaine, zij reed een foutloze ronde met een paar tijdfoutjes. Bij de grotere pony’s reden Lotte Kroon met Mooiman en Roos Kikkert met Hurry Up beide een foutloze ronde en pakten beide een eerste prijs. Iris Pijper en Sabine van der Wal behaalden ook beide een eerste prijs maar lieten wel een balkje naar beneden vallen.

Britt Kikkert

Britt Kikkert werd afgelopen weekend Nederlands kampioen in de klasse L1, cat AB met haar pony Himmeren’s Goudtopaas. Zij behaalde met een prachtige proef 68,11 procent gemiddeld en dat was voldoende voor het kampioenschap. Ze werd tevens reserve-kampioen met haar pony Allstar Texel in de klasse B cat. C. Dit was dankzij een zeer nette proef met een gemiddeld percentage van 71,22 procent. "Een bizarre prestatie waar iedereen alleen maar van kan dromen."


Priscilla Noorlander wist met de door Kees Kikkert gefokte Gentleman hoge ogen te gooien op een wedstrijd in Wormerveer. Met twee nette dressuurproeven in de subtop klasse, ZZ-Zwaar, behaalde Noorlander maar liefst 68,28% en 67% en werd daarmee twee keer eerste.