Bea Timmer en Niels Kossen in de nieuwe zaak.
Bea Timmer en Niels Kossen in de nieuwe zaak. Foto: Jeroen van Hattum

Timmer opent zaak in Oudeschild

Bakker Timmer heeft na circa dertig jaar weer een winkel in Oudeschild. De nieuwe zaak zit aan de Heemskerckstraat (in het pand waar eerst Duinker zat) en is sinds gisteren geopend.

Timmer had van begin jaren zeventig tot eind jaren tachtig een winkel aan de De Ruyterstraat waar destijds Katrien Zijm (familie van Annie Timmer) achter de toonbank stond. De ideeën om weer een winkel in Oudeschild te openen, ontstonden volgens Niels Kossen en Bea Timmer toen begin 2017 in De Cocksdorp een nieuwe zaak werd geopend. De ideeën kregen verder vorm toen het pand van Kees Rijk beschikbaar kwam. De nieuwe zaak bevat zowel een winkel als een tearoom waar gasten vanaf de ochtend een kop koffie en wat te eten te kunnen halen. Niels: "Dat is iets waar veel mensen in de ochtend vaak toch even behoefte aan hebben." De nieuwe tearoom is grotendeels zelfbediening, mensen kunnen vervolgens bij een 'service-eiland' in het midden van de zaak afrekenen.

De nieuwe winkel ziet er van binnen modern uit en komt tegelijkertijd nostalgisch over met diverse foto's uit het verleden van Bakker Timmer aan de muur. Vanuit het dorp was de afgelopen dagen, toen de inrichting van de zaak nog bezig was, al de nodige belangstelling om te zien hoe het allemaal ging worden. Timmer beschikt nu over winkels annex tearooms in Den Burg, De Koog, De Cocksdorp en Oudeschild. De bakkerij waar het brood wordt gebakken, bevindt zich al jaren in Oudeschild.