Afbeelding
Foto:

Zoek-de-verschillen, een spelletje van Tijn en Liza van de Lubertischool.


REPORTAGE

Vuurtoren Texel

Geschreven door Mike Smit en Tessa Ran van de Durperhonk.

Wij zijn Tessa Ran en Mike Smit en wij zijn 19 februari 2020 naar de Eierlandsche Vuurtoren geweest in de Cocksdorp.

We zijn hier naar toe gegaan omdat het een leuk avontuur is en het is interessant. Je kan ook naar buiten op de zesde verdieping. Op de vierde verdieping kon je tussen de oude en de nieuwe vuurtoren lopen. We hebben dit gedaan met een gids die daar heel veel vanaf wist en het mooi kon vertellen. We hebben eerst de vuurtoren gebeld en toen kregen we een rondleiding.

Ook mochten we helemaal bovenin kijken bij de lampen (dit is voor publiek niet open, maar wij mochten er toch een kijkje nemen). Er zijn drie lampen die ronddraaien, eerst 8 sec en dan 10 sec, hierdoor komen de lichtstralen. Als er één lamp stuk gaat, dan gaat de andere het werk automatisch overnemen.

De vuurtoren is gebouwd in 1864 en herbouwd in 1948. De vuurtoren is in de tweede wereldoorlog helemaal vernield door de nazi’s . Als je nog niks weet van de vuurtoren, zou ik met een gids gaan, want de gids legt alles goed uit. Alles wordt goed schoon gehouden. Het is echt een aanrader voor alle leeftijden als je nog kan traplopen, want je wil echt geen zes trappen lopen als je dat niet kan.

COLOFON

De Texelse Scholierenpagina is gemaakt door de scholieren zelf. Het is een samenwerking tussen de Texelse basisscholen, OSG De Hogeberg en de Texelse Courant.

Krantenkop

De kop boven deze Scholierenpagina is getekend door Taylor Keijzer en Eva Keijser van de Jozefschool.