Afbeelding
Foto: Hanneke Roeper

Sneeuwklokjes door de lens van fotografe Hanneke Roeper

Waarom zet je graag sneeuwklokjes op de foto?, vragen we aan Hanneke Roeper. “Ik denk om het blije gevoel wat ik erbij krijg. Het wordt voorjaar, de sneeuwklokjes bloeien als eerste en door de verschillende soorten zijn er ook “laatbloeiers”, dus kun je ze lang fotograferen."
Hanneke fotografeert al vanaf haar achttiende. “Het was nog de tijd van de filmrolletjes. Afwachten wat het resultaat was. Nu zie je het gelijk. Ik ben meer een impulsieve fotograaf. Als ik iets zie wat ik leuk vind, zet ik het op de foto. Als fotograaf ben ik anders gaan kijken. Ik let meer op details dan de gemiddelde wandelaar.
Mijn vader zei: "Je moet het zien. Volgens mij is het zo: je leert het zien. Van die kleine dingetjes, zoals een geweizwammetje van anderhalve centimeter. Vogelfotografie is ook heel leuk. Daarvoor heb ik een 600 millimeter-lens. Maar macro, van dichtbij, is ook mooi. Vlinders bijvoorbeeld. Of zo’n klein bloeiend haarmosje van een paar millimeter. Omdat scherp te krijgen, is wel een uitdaging."
Nu de sneeuwklokjes. "Plat op de buik zijn ze allemaal verschillend. Sinds ik bij Piet van Groningen op bezoek ben geweest weet ik dat ze ook echt verschillend zijn. Veel soorten en de een nog mooier dan de ander."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding