Anders bekeken

Veiligheid….

Een vreemde week, een week van de omgekeerde wereld…. De ophanden zijnde verhuizing van het Korps Mariniers naar Vlissingen in een geprepareerd Zeeland werd gecancelled. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd door de Duitse bezetter in Doorn 'Kamp Woestduin' opgericht. In 1946 kwamen daar onze reserve officieren van de mariniers, nog later werd het Afdeling Mariniers Doorn. Tekort aan ruimte bracht Hans Hillen, minister van defensie, en Karla Peijs, de Zeeuwse voorvrouw, in 2012 tot de besluiten van planning en verhuizing naar Vlissingen. Dat riep een hoop reacties op, ook op ons eiland.

Hoe kan het gaan? De Zeeuwse bestemming is van de baan!

Op de hogeschool in Leeuwarden gaf een van de bekendste pornosterren en producenten Kim Holland les in veilig vrijen. Wat je ziet op het internet is heel iets anders dan seks in het echt, zo verkondigde zij. Ik zou bijna denken; wat een opluchting. Maar nee, er is veiligheid geboden voor de student. Het percentage wat zonder voorbehoedsmiddel vrijt is hoog.

De pil is uit het vergoedingspakket en de condooms in de beleving net een stukje te ver van het gewenste nachtkastje, net als Zeeland. Ligt het aan het Coronavirus dat de veiligheid met kaplaarzen moet worden betreden? De mondkappen zijn in ieder geval niet aan te slepen. Ze hebben echter geen zwijgen tot gevolg, ieder moment van de dag, bij elke talkshow wordt een deskundige aan tafel uitgenodigd. Ze hebben geen kap noch blad voor de mond, de angst wordt er aardig ingepraat. In ons naburige land zijn zelfs basisscholen gesloten, terwijl de ouderen de risicogroep zijn.

In De Slufter is de KNRM opgeroepen - nee het is nog geen 1 april - omdat er mensen vastzaten tot de edele delen in het slijk der aarde, opgezogen door zilte modderstructuren tot in het kruis. Ze kregen redding aan 'de kim', niet van meisje Holland, niet van Denise die zichzelf als een worstelaar door de prut naar boven worstelt, nee het 'Luctor et Emergo' kwam van onze Koninklijke Reddingsmaatschappij. De praalwagens in het zuiden bleven binnen, veilig in de schuren, maar op ons eiland rukt alles - hoe hard het ook waait - uit voor veiligheid en vaderland.

Tot de edele delen in Slufter vastzitten in het slijk der aarde

Heerlijk is dan de fotoshoot met de Oranjes. Gelukkig nog iets gewoons en moois deze week. Een mooie zoen voor de camera. En nog mooier dat woord, dat herkenbare puberwoord, dat viel door een stok. een veilige skistok. Je ziet het gebeuren in de lift. En spontaan klinkt in de microfoon…kut…en je nichtje die het oppikt. Zo doen we dat…..

Jozien