Ouders Damian kunnen aan de slag met verbouwing woonhuis

De ouders van de 5-jarige Damian in De Koog kunnen aan de slag met de verbouwing van hun huis ten behoeve van hun zoon die een zeer zeldzame hersenaandoening heeft.

De Stichting Aangehaakt, die zich inspant voor Damian, heeft de benodigde €120.000,- voor de verbouwing rond. Dat is te danken aan een bijdrage van €84.000,- die de gemeente afgelopen week heeft gedaan op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) met de WMO als wettelijke grondslag. De gemeente liet een medisch adviesbureau onderzoek doen naar de situatie van Damian en dat leidde tot het advies dat de ouder en groter wordende Damian het beste af is in zijn eigen thuissituatie. Voorzitter Jelle Oosterwijk van de Stichting Aangehaakt liet weten erg blij te zijn met de inspanningen van de gemeente. "Dat verdient een grote pluim." De andere gelden voor de verbouwing werden opgehaald met diverse acties op het eiland ten behoeve van Damian. Bedoeling is dat het woonhuis van ouders Menno Heijn en Michelle van Bussel een extra ruimte krijgt waar begeleiders en therapeuten één op één met de ontwikkeling van Damian bezig kunnen zijn. Er komt tevens een traplift in de woning en er worden aanpassingen gedaan, zodat Damian zich op latere leeftijd in een rolstoel goed door het huis kan bewegen. "Het is allemaal gericht op het nu en op de toekomst."

Oosterwijk hoopt dat de verbouwing van het huis eind april/begin mei kan beginnen. De werkzaamheden nemen naar verwachting vier tot zes weken in beslag. "We zijn momenteel bezig met de tekeningen die op advies van het medisch adviesbureau zijn gemaakt."