Winnaars bij het darttoernooi voor Day for Change door Donna Schoo en Mathijs Verhagen.
Winnaars bij het darttoernooi voor Day for Change door Donna Schoo en Mathijs Verhagen. Foto: Marjolein Schoo

Day for Change grote winnaar darttoernooi Donna en Mathijs

Het darttoernooi dat Donna van der Slikke en Mathijs Verhagen zaterdag voor Day for Change hielden is een groot succes.

De dartavond was een opdracht van Donna en Mathijs voor de OSG. Met Day for Change gaan leerlingen als bewuste ondernemers aan de slag. Zij krijgen een klein microkrediet en zetten hiermee een kleine onderneming op om dit startkapitaal te vermeerderen. Met de winst steunen zij projecten in ontwikkelingslanden.

Liefst 37 darters ging op het toernooi van start. Er deden zes deelnemers mee van de basisschool. Hiervoor was een aparte dartbaan op het podium gecreëerd, zodat de jonge jeugd kon proeven aan de dartsport. Ook de dames waren goed vertegenwoordigd met maar liefst negen dartsters en 22 heren waaronder vier van de OSG.

Jelle Visser ging er bij de heren vandoor met de winst. De hele avond was hij al oppermachtig, zo ook in de finale, tweede werd Brian Booy, Marcel Verhagen ging er met de derde prijs vandoor door Ron van der Slikke te verslaan. In de verliezersronde won Erwin Koning. Hij versloeg Wim de Kort, derde werd Robert van der Werken. Dennis Jaspers kon net niet van hem winnen. Bij de dames won Jorien Witte de finale van Brenda Verhagen. Een spannende finale waarin Jorien aan het langste eind trok. Derde werd Marjolein Schoo, die nieuwkomer Elise Post nipt versloeg.

Bij de jongste jeugd won Dylan van der Slikke, ging Joey Troch er knap met de tweede plaats vandoor en werd Casper Schaatsenberg derde. Door een plekje aan de jeugd te geven tijdens het toernooi, hoopt de organisatie op nieuw darttalent!

Donna en Mathijs hebben de hele avond het toernooi in goeie banen geleid, begeleid door Marcel Verhagen. Voor hun een hele leerzame avond en ze behaalden een enorme winst voor Day for Change. De avond werd gesponsord door Spar Kalverboer, Texel Catering, Dorpshuis ’t Skiltje en de TDO (Texelse Dartorganisatie) Na afloop hielp iedereen met afbouwen en gingen alle deelnemers en toeschouwers tevreden naar huis.