Sjoelen is één van de activiteiten zaterdag in 't Skiltje in Oudeschild.
Sjoelen is één van de activiteiten zaterdag in 't Skiltje in Oudeschild. Foto: Archief Texelse Courant

Driedubbel feest in 't Skiltje:

gymen, sjoelen en darten

In dorpshuis 't Skiltje is zaterdag 22 februari van alles te doen. In de middag in de gymzaal een sportinstuif, verzorgd door Rosa Vonk. Gelijktijdig zijn er voor de jeugd de jaarlijkse sjoelwedstrijden; georganiseerd door Gymvereniging Oudeschild.

Iedereen is welkom vanaf 13:30 uur tot 16:00 uur. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van €3,- inclusief drinken en wat lekker. In de avond gaan de sjoelwedstrijden verder voor de volwassenen van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten zijn €5,- inclusief een kop koffie met koek. En er zijn leuke prijzen te verdienen. Meer informatie is te vinden op https://gymvereniging.oudeschild.com.

Tegelijkertijd organiseren Mathijs Verhagen en Donna van der Slikke een dartwedstrijd voor jeugd en volwassenen. Dit in het kader voor Day for Change. Dit is een schoolopdracht voor leerlingen van het tweede jaar van de OSG. Met Day for Change gaan leerlingen als bewuste ondernemers aan de slag. Zij krijgen een microkrediet en zetten hiermee een kleine onderneming op om dit startkapitaal te vermeerderen. Met de winst steunen zij projecten in ontwikkelingslanden. Het darttoernooi is zaterdag vanaf 22:00 uur in 't Skiltje. De inschrijfkosten zijn €5; dit gaat voor 100 procent naar het goede doel van Day for Change. Mathijs en Donna krijgen steun van de TDO, de Texelse Dart Organisatie, van dorpshuis 't Skiltje en Texel Catering. Jeugd en volwassenen kunnen zich inschrijven via email 104890_mathijs@dehogeberg.nl of 104869_donna@dehogeberg.nl.