Winst De Marels

Met maar zes spelers reisde de Marels zaterdag af naar de nummer drie Alkmaar-Guardians. De opgebouwde voorsprong in de eerste helft bleek genoeg voor een 48-75 winst voor de Marels.

Bij de eerste aanval werd er gelijk een fout gemaakt op Mats Lüder. Vanaf de vrijeworplijn opende hij de score voor de Marels. Daarna waren het vooral Mart Kikkert en Job Smit die scoorden. Gerbrand de Wit pakte bijna iedere rebound en blokte daarnaast veel schoten van de Guardians. Het eerste kwart werd met 5-22 meteen met een flinke voorsprong afgesloten. In het tweede kwart scoorden Gerbrand de Wit en Sven de Jong veel. De Guardians verdedigde wat steviger wat ze ook veel persoonlijke fouten kostte. De daaruit voortvloeiende vrije worpen konden wel wat beter genomen worden door de Marels. Toch liep de score uit naar een 17-44 voorsprong. In de laatste aanval voor de rust wilde Mart Kikkert net iets teveel doen waardoor hij door z'n enkel ging en geblesseerd uitviel. Het derde kwart moest daardoor gestart worden zonder wisselspelers. Guadians speelde daar meteen op in door een full court press te geven (man to man verdedigen over het hele veld). De spelers van de Marels raakten daardoor even van slag en kwamen niet meer toe aan een normale opbouw. Met een time out voor de nodige rust en bespreking van de aanvalstechniek keerde het tij zich gelukkig weer. Job Smit hielp mee met de opbouw en kon Sven de Jong vaak een lange bal aanspelen in de fast break. Uiteindelijk scoorde de Guardians dit kwart wel meer punten (16) maar de Marels had er uiteindelijk ook nog 14. In het vierde kwart was het dus een kwestie van goed verdedigen en de bal in het team houden. Met twee time outs voor de nodige rust en drinken werd de Marels beloond voor het harde werken met een 48=75 overwinning. Job Smit scoorde een record aantal van 20 punten. Volgende week gaat de Marels naar Blue Stars in Amsterdam.

Scores: Job Smit 20, Gerbrand de Wit 17, Mart Kikkert 16, Sven de Jong 14, Joshua Brouwer 7 en Mats Lüder 1