Watergidsencursus

Natuurvereniging IVN Texel start 9 maart met een cursus over het zoete binnenwater van Texel. De cursus zal bestaan uit vier avonden gevolgd door drie excursies overdag. Het gaat nadrukkelijk om alles wat met het zoete water op Texel te maken heeft. De thema's die onder meer behandeld worden zijn waterbeheer, waterhuishouding, waterkwaliteit, levensgemeenschappen, planten en dieren.

Na de vier cursusavonden volgen nog drie excursie-ochtenden. Deze excursies worden georganiseerd door de cursisten zelf tijdens de avonden. De onderwerpen hiervoor staan dus nog niet vast, maar te denken valt aan een bezoek aan een kolk, een duinmeertje of de waterzuivering.

Na deze korte cursus is het de bedoeling dat je zelfstandig, of samen met iemand anders, een activiteit met als onderwerp "zoetwater" kunt organiseren. De cursusavonden staan gepland op maandag 9 maart, 23 maart, 6 april en 11 mei 2020, de excursies (op zaterdagochtend) staan gepland op 9 mei, 23 mei en 6 juni 2020.

Deze cursus is zowel voor IVN-leden als voor niet-IVN-leden. Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden. Voor niet-leden is het bedrag € 25,-. Kijk ook op: www.ivn.nl/afdeling/texel. Belangstellenden kunnen mailen naar bertdeboer53@hotmail.com. De cursus is tevens een mooie opstap voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de IVN Kolkengroep die dit voorjaar gaat starten.