College trekt bouwvergunning bedrijfswoning Hoogelandt in

Het college heeft een verleende vergunning voor een bedrijfswoning op vakantiepark 't Hoogelandt weer ingetrokken. Dit nadat tien eigenaren van vakantiewoningen die bezwaar maakten door de commissie Bezwaarschriften in het gelijk zijn gesteld.

De bouwvergunning was verleend aan De Krim. Dat heeft op dit terrein meerdere huizen in eigendom en zegt de bedrijfswoning voor onderhoud en beheer nodig te hebben. Een bedrijfswoning op een vakantiepark is mogelijk, maar dan moet die wel noodzakelijk zijn.

De bezwaarmakers zien de noodzaak niet en vrezen dat de bedrijfswoning, gelet op de hoeveelheid slaapkamers met sanitaire voorzieningen die in de woning komen, oneigenlijk (toeristische verhuur) gebruikt gaat worden.

De bezwaarschriftencommissie geeft aan dat de noodzaak voor een bedrijfswoning er in dit geval niet is en ook niet is aangetoond. "Alle zomerwoningen van dit park zijn particulier bezit, slechts een beperkt deel wordt verhuurd. Daarvan wordt de verhuur ook niet gedaan door de vergunninghouder. Die beschikt al over een bedrijfswoning in de nabijheid van het park. Wanneer gasten vragen hebben, kunnen zij bellen. Ook vindt de commissie het voor onderhoud aan wegen die bezit zijn van De Krim niet nodig om op het park te wonen." Dat een deel van de boomsingel verwijderd zal worden, noemen de bezwaarmakers strijdig met het bestemmings- en het beeldkwaliteitsplan en leidt tot ernstige en onherstelbare aantasting van het karakter van het park. Het college volgt het advies van de commissie en trekt de vergunning in.