Extra activiteit voor gasten Tesselhuus

Gehandicapte jongeren die vakantie vieren in het Tesselhuus krijgen deze zomer een extra activiteit aangeboden dankzij de kinderen van Vliekotter in Oosterend en Vrije School Stella Maris in Den Burg.

De kinderen van groep 7/8 van De Vliekotter en klas 6 van Stella Maris haalden met de verkoop van Kinderpostzegels gezamenlijk €1940,- op voor het Tesselhuus. Met behulp daarvan wordt een Waddencruise met diner als extra activiteit mogelijk gemaakt. De kinderen van de twee basisscholen konden woensdagochtend, tijdens een bezoek aan het Tesselhuus, kiezen uit drie opties en kozen voor de Waddencruise.

Volgens bestuurslid Anneke Dekker van het Tesselhuus is een extra activiteit een dankbare aanvulling op de reguliere activiteiten die tijdens de Tesselhuusweken in de zomer worden aangeboden aan mensen met lichamelijke handicaps die regulier vaak niet meer op vakantie kunnen. "We hebben al meermalen van gasten gehoord dat zij dankzij de activiteiten in het Tesselhuus thuis ook wat leuks te vertellen hebben. Dat voelt een heel stuk beter dan het gevoel te hebben dat je weinig of niets te vertellen hebt. Het is erg prettig dat de kinderen daaraan hebben meegewerkt."

De kinderen maakten tijdens het bezoek kennis met tilliften en rolstoelen om zelf te ervaren wat mensen in een rolstoel in het dagelijks leven ervaren. TBO in Den Burg en Omring hielpen een handje mee met vervoer en rolstoelen om alles in soepele banen te laten verlopen.