Afbeelding
Foto: Job schepers

Wat ik zeggen wou

Elemert

Het gemeentebestuur is op zoek naar extra parkeerruimte en goochelt met cijfers om deze op de Elemert te proppen: eerst 10, daarna 15 parkeerplaatsen, eerst moesten er twee busbanen weg en toen nog maar eentje. Er is nu inmiddels ook een schets, degene die deze schets gemaakt heeft weet kennelijk niet dat de Elemert in het hoogseizoen te maken heeft met twee Connexxion bussen tegelijk naast toeristenbussen, Texelhoppertjes en taxi's.

En de bus gaat zeker voortaan over de Keesomlaan, want keren is geen optie meer. Hoeveel parkeerplaatsen per huis zijn er eigenlijk toegestaan? Eén parkeerplaats per woning is de norm op Texel. Overschrijdt de gemeente dit getal niet heel erg met 43 parkeerplaatsen, er staan namelijk maar een paar woningen aan het terrein. Naast het gegeven dat ik persoonlijk niet blij ben met 15 extra parkeerplaatsen vanwege toename van CO2 (uitlaatgassen) en kankerverwekkende fijnstof van slijtende autobanden bij remmen en parkeren, wil ik graag ook mijn zegje doen over het feit dat in de schets alle groen verdwenen is! Groen dat juist deze schadelijke stoffen compenseert! Ik heb twee jaar geleden te horen gekregen dat er een goede herinrichting zou komen mét behoud van de bomen en zelfs extra groen in verband met het stenige karakter, waar staat dit groen en waar zijn de bomen op de schets? De Partij voor de bomen op Texel wil bomen, die er nu nog zijn, behouden dus geen gekap.

Ik stel voor om géén parkeerplaatsen toe te voegen en laat de Elemert met 28 parkeerplaatsen een fraai parkeerterrein worden voor autobezitters van het centrum en omwonenden en mensen die slecht ter been zijn, met twee busbanen voor de Connexxion bus, een plek voor een hoppertje en een taxi en natuurlijk een goede fietsenstalling. Toeristen kunnen hun auto de hele dag parkeren bij de sporthal aan de Emmalaan. Ik zou zeggen, maak die parkeerplaatsen gratis, moet je zien hoe snel ze deze weten te vinden.

Pieternel Geurtz,Den Burg

secr. Partij voor de bomen op Texel