Pieter Jan Eelman in actie tegen Excelsior'31.
Pieter Jan Eelman in actie tegen Excelsior'31. Foto: Willem Sangers

Fors verlies voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond onverwacht met 8-4 verloren van Het Vennewater uit Heiloo. Texel staat daardoor nu niet meer alleen bovenaan in de eerste divisie.

In de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft kwam Texel zelfs met 2-3 voor te staan, maar daarna ging opeens vrijwel alles mis wat er mis kon gaan. De tegenstander maakte gebruik van de gaten achterin van het aanvallend spelende Texel, de wedstrijd zat opeens tegen en volgens coach Martijn de Veij begon ook de scheids zich tegen Texel te keren.

Het geheel leidde tot irritaties in het veld, meerdere gele kaarten en zelfs twee keer geel tegen Pieter Jan Eelman die daardoor voortijdig met rood van het veld moest. Ter illustratie: het komt niet vaak door dat er kaarten voor spelers van Texel nodig zijn, laat staan rode kaarten. Volgens De Veij was de eerste gele kaart voor Eelman discutabel en was er bij de twee kaart sprake van uitlokking.

Eind van het liedje was dat Texel de wedstrijd met 8-4 verloor en dat Eelman voor de wedstrijd komende vrijdag tegen IFC uit Zwolle is geschorst en daar zijn ze bij Texel Futsal allerminst blij mee. Volgens De Veij was het afgelopen vrijdag in Heiloo ook een kwestie van de schade beperkt houden om te voorkomen dat er nog meer spelers met kaarten het veld zouden verlaten. "We hadden daar een offday, maar we moeten als gevolg daarvan niet nog een keer een offday krijgen."

Texel staat nu samen met Leekster Eagles bovenaan de ranglijst van de eerste divisie A in het zaalvoetbal. Beide ploegen hebben dertig punten uit dertien gespeelde wedstrijden, waarbij Leek er iets beter voorstaat. De verliespartij betekent nog geen einde aan de ambities van Texel om als eerste te eindigen in de competitie, maar dan moet er komende vrijdagavond wel van IFC uit Zwolle worden gewonnen. Die wedstrijd wordt gespeeld in de TXL sporthal in Den Burg en begint om 20:45 uur. IFC staat eennalaatste in de competitie, maar moet volgens De Veij zeker niet worden onderschat. De Texelse doelpunten tegen Het Vennewater werden gemaakt Patryk Nieboer, Ralph Slik en Pieter Jan Eelman. Archieffoto Willem Sangers.