Werner Kuip in actie tijdens het bandstoten.
Werner Kuip in actie tijdens het bandstoten. Foto: Gijs Berger

Texelse kampioenen bandstoten

Kevin Knol, John Sessink, Ruud Beers, Sieme-Jan Zijm en Poul Verhagen hebben afgelopen weekend de eerste titels veroverd in het bandstoten bij het Texels kampioenschap biljarten dat in dorpshuis De Hof in De Koog wordt gehouden.

Knol pakte de titel in de tweede klasse (35 caramboles) waarin hij met zes wedstrijdpunten te sterk was voor Ries Balk en Daniƫl van Vreden. Knol verloor alleen een partij van Balk en werd klassekampioen met een gemiddelde van 2.210.

John Sessink was heer en meester in de derde klasse (25 caramboles). Hij bleef zonder puntverlies en kende een gemiddelde van 1,639. Daarmee was hij goed op dreef om Henk Spigt, winnaar van de tweede poule, overtuigend met een gemiddelde van 2,272 te verslaan.

Ruud Beers wist op eenvoudige wijze de titel in de vierde klasse van het bandstoten (20 caramboles) te bemachtigen. Zijn tegenstander moest van de overkant komen, maar bleef als gevolg van het slechte weer en de uit de vaart gehaalde boot steken in Den Helder. De tegenstander zag geen kans om op tijd in De Hof te zijn, waardoor Beers zonder te spelen kampioen in de vierde klasse werd. Sieme Jan Zijm pakte ongeslagen de winst in de vijfde klasse (15 caramboles). Hij doorliep zijn poule met tien wedstrijdpunten en een gemiddelde van 0,882. In de finale stond hij tegenover Jan Beerling, maar die was niet opgewassen tegen Zijm die de titel in negentien beurten naar zich toetrok.

De zesde klasse (10 caramboles) kende een spannend verloop waarbij het de vraag was of Werner Kuip of Poul Verhagen aan het langste eind zou trekken. Kuip begon als invaller, maar wist met elf wedstrijdpunten en een gemiddelde van 0,638 zijn tegenstanders te verslaan. Verhagen was vervolgens in de finale toch de sterkste.

In de voorrondes voor de Jan Zoetelief Bokaal kwamen Knol en Sessink als finalisten uit de bus. Zij spelen komende zondag de finale. De komende dagen staat het toernooi in het teken van het libre en het driebanden. Zondag wordt ook gespeeld om de Cor Hoogenboombokaal (libre) en de Piet de Graaf Trofee (driebanden). De bokalen werden vorig jaar gewonnen door Kevin Knol (Piet de Graaf Trofee), Max Aubertijn (Jan Zoetelief Bokaal) en Cor Elsendoorn (Cor Hoogenboombokaal).