Afbeelding
Liselotte Schoo Fotografie

Stormloop op derde Cultuurnacht

Overweldigende belangstelling zaterdag tijdens de derde Cultuurnacht Texel 2020 in Oosterend. Een enorme diversiteit aan voorstellingen, als voorbode op het komende cultuurseizoen op Texel.

Vrees dat het concert van de ABBA-tributeband gelijktijdig in de Evenementenhal veel mensen weg zou houden, kwam niet uit. Integendeel, de zaaltjes, woonkamers, lokalen, de kapsalon en andere zaken waar voorstellingen werden gehouden, zaten mudvol, zelfs zodanig dat de suppoosten al voortijdig mensen niet meer naar binnen mochten laten. Ook de aangekondigde storm hield zich rustig, zodat bezoekers veilig over straat konden.

De Cultuurnacht bevestigde andermaal de enorme diversiteit op gebied van muziek. Van popmuziek tot zeemansliedjes en van chansons tot fanfaremuziek. Meerdere koren traden op, solisten, er was jazz te beluisteren, blues en een huiskamerconcert. De musea gaven acte de presence, er waren artistieke workshops en onder leiding van Bert Schuiling was in de Vliekotter een theaterworkshop.

Voor elk wat wils dus tijdens de Cultuurnacht. Het maakte duidelijk dat het eiland bruist van de inzet, enthousiasme, liefde voor de hobby dan wel beroep, waardoor een grote schare liefhebbers een mooie avond beleefde. Veel gezelligheid, ook na afloop in het dorpshuis, waar meerdere optredens waren te beluisteren. Met als afsluiter de band Random, die als knipoog naar de ABBA-avond verderop met een strakke versie van "Waterloo" in het dorpshuis de voeten van de vloer kreeg.

Een pluim zeker voor de organisatie, die alweer vooruit kijkt naar de editie van volgend jaar. "De harde waarheid is dat subsidies (volgens afspraak) komende jaren afnemen. Ook willen we het evenement leuker en beter maken." De organisatie is daarom een crowdfunding gestart om de Cultuurnacht te kunnen blijven organiseren. Via de Facebookpagina kan men voor (eenmalig) €10,- vriend van de Cultuurnacht worden.

De foto's zijn gemaakt door Liselotte Schoo en Gerard Timmerman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding