Winst G-team op Schagen United

Het G-team van Texel'94 heeft ook de tweede (thuis)wedstrijd na de winterstop in een overwinning om kunnen zetten, 4-1.

Tegenstander was afgelopen zaterdag Schagen United G2 die het Texel in het eerste kwartier knap lastig maakte. Direct vanaf de aftrap onderschepte de Schagen spits de bal, liep rechtdoor richting het Texeldoel en met een harde knal zette hij Texel na 10 seconden op een 0-1 achterstand. De schrik zat er direct in bij de thuisclub, niets wilde het eerste kwartier lukken en Schagen United was minimaal gelijkwaardig aan de Texelaars. Nadat er meer rust in het Texelspel kwam, werd de achterstand snel omgezet via goals van Haithem Ismael (3) en Adriaan van Liere in een 4-1 voorsprong met rust. In de rust werd de eerste helft goed geƫvalueerd en op de vraag of de lat soms te hoog wordt gelegd voor het team antwoordde een speler zeer Cruyffiaans: "De lat moet niet te hoog gelegd worden want dan kan de keeper daar niet meer bij."

Na deze wijze woorden herstartte scheidsrechter Louis Bakker de wedstrijd. Texel had wel de controle over de wedstrijd maar tot goed spel kwam men niet meer, waar het gladde (B-) veld en de harde wind mede debet aan waren. Gescoord werd er dan ook niet meer hoewel Mike van den Berg met een schitterende omhaal het dichtst bij een vijfde Texeldoelpunt was.