De Marels in de TX Sporthal in de aanval tegen L.C. Players uit Uitgeest.
De Marels in de TX Sporthal in de aanval tegen L.C. Players uit Uitgeest. Foto: Gerrit Verhoeven

Marels stevig aan kop

De Marels speelden zondag thuis tegen L.C. Players uit Uitgeest. De Texelse basketballers wonnen afgetekend met 72-39. Door drie gespeelde en gewonnen wedstrijden verstevigen ze hun koppositie in de 3e klasse A van U16.

De wedstrijd begon een uur later want de tegenstanders hadden de boot gemist. De Marels waren dus goed ingespeeld en dat was te merken in het eerste kwart. Sven de Jong opende de score. Mart Kikkert had het behoorlijk op de heupen en scoorde 13 punten in dit kwart. Verdedigend stond het als een huis en Gerbrand de Wit en Mart Kikkert blokten veel doorgebroken spelers af waardoor L.C. Players maar 1 score maakte.

De Marels liepen daardoor gelijk uit naar een 17-2 voorsprong. Het tweede kwart liep wat rommelig. L.C. Players wist er een aantal keren goed door te komen. Ze kwamen terug tot 22-13. Daarna scoorden de Marels weer beter. Sven de Jong had het vizier op scherp staan waardoor met rust 30-16 op het scorebord stond. In het derde kwart gingen de aanvallen vooral op snelheid. Sam Ekker stond daarbij goed in positie en scoorde 10 punten in dit kwart. Job Smit en Mats Lüder verdedigde met verve waardoor de voorsprong opliep naar 55-27 aan het einde van het derde kwart.

Het vierde kwart werd een kwestie van uitspelen. Er kon veel gewisseld worden. Joshua Brouwer spleet de zone verdediging met een schot vanaf de vrijeworplijn en ook Mats Lüder pakte een score. Gerbrand de Wit werd onder het bord goed aangespeeld en scoorde 8 punten in dit kwart. Tijn Zeeman was de laatste speler van het team die nog moest scoren. Dat deed hij met een echte buzzer beater met een driepunter (het laatste schot van de wedstrijd waarbij de zoemer afgaat terwijl de bal door het netje valt). Zo kwam de eindscore van 72-39 op het scorebord.

Scores: Mart Kikkert 25, Gerbrand de Wit 18, Sam Ekker 10, Sven de Jong 8, Job Smit 4, Tijn Zeeman 3, Mats Lüder en Joshua Brouwer 2