Melissa Zwarteveld 1 ste plaats
Melissa Zwarteveld 1 ste plaats Foto: Dionne Daalder

Turnster Melissa Zwarteveld wint tweede ronde turncompetitie

Melissa Zwarteveld van GVT turnde afgelopen zaterdag een opmerkelijk goede wedstrijd wat resulteerde in een eerste plaats in de op één na hoogste divisie van het Rayon bij de pupillen 1. Lieke van de Sar, met meestal een goede klassering, eindigde ditmaal op de 17e plaats door een teveel aan schoonheidsfoutjes.

Bij de allerjongsten (instappers) mengden ook twee turnsters van GVT zich in de strijd om de top. Met recht een strijd want Marith Kieft en Anouk Raateland eindigden met zeldzaam kleine verschillen van 0.025 en 0.125 als respectievelijke nummers vier en drie turnsters.

Roos Zegel (Jeugd keuze oefenstof) ontwikkelt zich tot een goede allround turnster met als blikvanger haar vrije oefening waarvan je het plezier waarmee het gebracht wordt als toeschouwer wel moet voelen. Voor haar een gedeelde vijfde plaats en volop nog verbeterpuntjes om het gat naar de top te dichten.

Imke Bootsma (Jeugd voorgeschreven oefeningen) kwam voor de tweede keer uit op de zevende positie. Haar opmars in het klassement word gestuit door haar balkoefening. Hier is te weinig zelfverzekerdheid waardoor wiebels en vallen optreden, die het cijfer negatief beïnvloeden. Wiktoria Gtowacka verbeterde zichzelf en werd ondanks een vergeten element op vloer tiende.

Ook Sarah Janssen begint de top te naderen. Zij turnde al haar oefeningen bij de pupillen 2 bovengemiddeld en eindigde daarmee op een zevende plaats. Vooral haar vierde plaats op balk mag een opsteker genoemd worden. Hier liet ze een zeldzaam strakke oefening zien. Minke Li Eveleens en Daisy van der Wilde gingen uiteindelijk in het turngeweld ten onder door het vergeten op vloer van een essentieel element waardoor de score van een ieder met twee punten werd verlaagd. Dit resulteerde in een 16e en 18e plaats. Roos Oosterhof verbeterde haar individuele score en werd daarmee achtste in het klassement in de derde divisie van het rayon.