Kruimeltje: De strijd om de goudmijn is nu zien in Cinema Texel.
Kruimeltje: De strijd om de goudmijn is nu zien in Cinema Texel. Foto: Arjo Frank Kievits

Kruimeltje weer te zien op het witte doek

In 1999 kwam er voor het laatst een verfilming uit van het kinderboek Kruimeltje. Nu is er opnieuw een avontuur van hem in de bioscoop te zien.

In Kruimeltje: De Strijd om de goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo'n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

In Parasite (seniorenmiddag) lijden de werkloze Ki-taek en zijn gezinin een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.