Voorbeeld van een kleurige hanging basket.
Voorbeeld van een kleurige hanging basket. Foto: Kwekerij Halsema

Workshop hanging basket maken

Tuincentrum Halsema geeft dit voorjaar enkele leuke workshops. Het thema daarvan is het maken van hanging baskets, manden gevuld met hangende zomerbloeiers.

Simone Halsema geeft tijdens de workshops leiding aan groepjes van maximaal vijftien personen.

Bij binnenkomst in de kwekerij worden deelnemers uitgenodigd aan de gezellige tafel en is er koffie en thee met wat lekkers. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Hanging baskets hebben een doorsnede van 40 centimeter en kunnen worden gevuld met kleurige, meest hangende zomerbloeiers. Dan zijn er jonge planten in vele soorten en kleuren beschikbaar. Maximaal worden twintig plantjes per basket gebruikt.

Simone geeft ook uitleg en tips over het gebruik en de verzorging van de planten. Elke deelnemer krijgt een basket, een jute en een plastic onderlaag. Dat wordt netjes in de basket aangebracht en vervolgens gevuld met topkwaliteit potgrond.        

Dan kan de basket worden beplant met jonge planten, naar eigen smaak uit te zoeken uit het aanbod. "De voorgaande jaren hebben we gemerkt dat er geen twee hanging baskets hetzelfde worden gemaakt en dat cursisten elkaar tips geven en ervaringen uitwisselen. Dat maakt het steeds weer een gezellig evenement.

De gevulde hanging baskets kunnen in het tuincentrum blijven tot ze naar buiten kunnen, doorgaans vanaf eind april tot half mei.

De kosten zijn: €45,00 per hanging basket, inclusief alle materialen, koffie/thee/iets lekkkers.

De workshops zijn op de volgende data: zaterdag 21 maart, dinsdag 24 maart, zaterdag 4 april en zaterdag 25 april van 10:00 tot 12:00, en op woensdag 25 maart van 14:00 tot 16:00.

Opgeven bij voorkeur via whatsApp bij Simone Halsema, nr. 06 40167718, bellen kan ook.