Klinkende overwinning G-team op nieuwkomer Dindua G1

Het G-team is de voorjaarscompetitie gestart met een klinkende 11-0 overwinning op nieuwkomer Dindua G1.

Dindua was net als Texel'94 kampioen en speelt nu samen met enkele andere sterke teams om een plek naar de een na hoogste G-klasse. Dindua startte sterk verdedigend en kon de thuisploeg 10 minuten van scoren afhouden. Maar nadat Haithem Ismael het eerste Texel-doelpunt had gescoord probeerden de Enkhuizenaren ook tot aanvallen te komen wat de Texelse ploeg veel ruimte opleverde. Wanneer Texel kan gaan combineren is het op zijn sterkst. Steeds wist men Haithem Ismael of Adriaan van Liere vrij voor de keeper te spelen en in de afronding faalden deze 2 spelers niet zodat Texel makkelijk naar een riante 7-0 voorsprong in de rust kon voetballen. Na de wissel kon DINDUA iets beter tegenstand bieden maar verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten op het doel van de kou kleumende keeper Dustin Vasterman kwam men niet. Texel bleef rustig de bal rondspelen en dit leverde in de tweede helft nog 4 doelpunten op zodat de uitslag uiteindelijk 11-0 werd. De doelpunten werden gemaakt door Haithem Ismael (7), Adriaan van Liere (3) en Jeffrey Kolk (1). Zaterdag zal Texel G1 het zwaarder krijgen. Tegenstander is dan Schagen United waarvan in november ternauwernood met 1-0 werd gewonnen.