Yorgo sloopt Geel Zwart in 't Zand

Oosterend heeft de uitwedstrijd tegen Geel Zwart in 't Zand verrassend gewonnen. Tegen de nummer 4 werd het 1-5. Grote man was Yorgo Helleman met vier doelpunten.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar kon trainer Ruben Duinker over een vrijwel fitte selectie beschikken. Vanaf minuut één zat Oosterend er bovenop en de thuisploeg had moeite om de bal rond te laten gaan. In de vijfde minuut onderschepte Yorgo Helleman op het middenveld de bal en speelde een paar man voorbij en kon vanaf zestien meter uithalen. Deze peer was gelijk raak en zo stond Oosterend op een 0-1, een mooie opsteker. De thuisploeg was de weg kwijt en begon rommelig en onzorgvuldig te voetballen, hiervan profiteerden de gasten. In de twintigste minuut kon Yorgo zijn tweede maken. Met zijn snelheid werden twee verdedigers het bos ingestuurd en met een mooie schuiver stond het 0-2. Na deze goal raakten de spelers van Geel Zwart gefrustreerd en begonnen onsportief te spelen. De scheidsrechter liet een aantal harde overtredingen onbestraft. Oosterend hield de kop erbij en ging door waar het mee bezig was, doelpunten maken. In de vierenveertigste minuut maakte Helleman een zuivere hattrick. Wederom op snelheid ging hij verdedigers voorbij en schoot fraai raak, ruststand 0-3.

In de rust werd er op gehamerd om vooral geconcentreerd te blijven, de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de tweede helft voetbalde Geel Zwart in de eerste twintig minuten goed en sterk, Oosterend kwam niet onder de druk van de thuisploeg uit. Dit resulteerde ook in een treffer voor de heren uit 't Zand. Een mooie steekbal kwam bij de rechtshalf en die schoof de bal in de verre hoek, 1-3. Na deze treffer ging men er in geloven en door het goed drukkende spel was het wachten op de tweede treffer. Deze viel tien minuten na rust, maar de scorende man die het doelpunt koppend maakte stond buitenspel. Het vlagsignaal gaf veel ophef bij de supporters en spelers, want het was volgens hen lang geen buitenspel. Voor Oosterend een geluk en het spel kwam na twintig minuten na rust weer terug. Met nog tien minuten te gaan vloeide het geloof bij Geel Zwart weg en werden de ruimtes voor Oosterend groter. In de laatste tien minuten had Oosterend nog wel zes keer kunnen scoren, maar dat lukte niet door goed ingrijpen van de keeper. Toch mocht Geel Zwart nog twee keer aftrappen want Rinus Wesselman kopte uit een corner raak en Yorgo schoot zijn vierde tegen de touwen, eindstand 1-5. Een mooie opsteker voor de ploeg van Duinker die met deze overwinning drie punten kan bijschrijven en klimt naar de negende plek op de ranglijst.

Voor komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Succes op het programma.