Veronique Stiggelbout in actie met haar pony Excellent.
Veronique Stiggelbout in actie met haar pony Excellent.

Excellente prestatie

Veronique Stiggelbout heeft met haar nieuwe pony Excellent vorige week de derde wedstrijd om de wintercompetitie gewonnen. Ze reed een nette dressuurproef met 196,5 punten, goed voor een tweede prijs in de dressuur.

In de moeilijke vaardigheid reed ze één bal van de kegels af, maar over beide onderdelen was dit nog altijd goed voor de overwinning. De tweede prijs was voor Frouwke Eelman. Frouwke reed als enige deelnemer een foutloze vaardigheid binnen de tijd in haar eerste ronde. Sanne Bakker werd derde tijdens deze wedstrijd.

In het klassement gaat Marissa Schuiling nog altijd aan de leiding na drie wedstrijden, gevolgd door Veronique Stiggelbout en Frouwke Eelman. Omdat het slechtste resultaat van iedereen nog afgestreept wordt aan het eind van de competitie staan de mogelijkheden voor iedereen nog open om een hoge klassering in het klassement te behalen.

Bij de officiële dressuurproeven reed Linda Drijver tijdens haar debuut in de klasse B 2 super scores met 199 en 202 punten, goed voor vier winstpunten en twee eerste prijzen. Ook Marissa Schuiling behaalde twee winstpunten en twee eerste prijzen bij de categorie dubbelspan pony's klasse M. Kim Witte reed de eerste wedstrijd met haar nieuwe en nog onervaren pony Dex, en behaalde eveneens twee winstpunten in de klasse B. Voor Marleen Bergamin was er nog een winstpunt in de klasse Z.

De volgende wedstrijd in de wintercompetitie is een indoormarathon, deze wordt op 9 februari gereden.