Snelheid op Postweg mogelijk

terug naar zestig km per uur

De Postweg in Eierland staat op de nominatie een 60 km weg te worden. Dat valt op te maken uit de meest recente stukken voor het nieuwe wegencategoriseringplan van de gemeente.

Bedoeling is dat de Pontweg en de Nieuwlanderweg de enige twee wegen buiten de bebouwde kom blijven met een maximum snelheid van 80 km per uur. Op de overige wegen buiten de bebouwde kom gaat de snelheid omlaag naar 60 km per uur. Dat liet de gemeente vorig jaar ook al eens weten. Streven is dat de snelheid in de dorpen binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk omlaag gaat naar 30 km per uur. In de Kogerstraat in Den Burg gaat de snelheid volgens de plannen eveneens omlaag naar 30 km per uur. De gemeente ontving de afgelopen tijd 14 inspraakreacties op het voorgestelde wegencategoriseringsplan en 66 reacties op het nieuwe parkeer- en verkeerscirculatieplan voor Den Burg. Het leidde ook in dat plan tot een paar gewijzigde voorstellen. Bedoeling is onder meer het parkeren op het Parkstraat en de Burgwal in stand te houden, maar dan voor maximaal 30 minuten. Dan blijft kort winkelbezoek mogelijk.

Bedoeling is dat de vijftien parkeerplaatsen aan de Groeneplaats worden verplaatst naar de bushalte bij de Elemert. Daar moet een 'mobipoint' komen waar openbaar vervoer, auto's en fietsen samenkomen. De bushalte blijft behouden. Het college wil de ijsbaan deels inrichten voor parkeren. Ander voorstel is de parkeerduur op de parkeerterreinen bij Albert Heijn en Jumbo terug te schroeven naar één uur. De inspraakreacties en wijzigingen worden begin februari door de politieke partijen besproken.