Oldtimers voor de deur bij paal 9.
Oldtimers voor de deur bij paal 9. Foto: Ed Witte

Dertig oldtimers crossen het eiland over

Een bonte verzameling oude brommers van uiteenlopende merken trok afgelopen zaterdagmiddag veel bekijks voor de deur bij strandpaviljoen Paal 9. De oudebrommer-club hield daar een pauze tijdens de jaarlijkse '3 cm rit' en kreeg daar een rondleiding door het paviljoen van eigenaar René Jager.

De rit bracht ongeveer dertig eigenaren van Kreidlers, Zündapps, Puchjes en nog veel meer merken naar de Groenplaats voor deze frisse winterrit. Voor aanvang werd op verzoek van organisator Willen Roeper een moment stilte gevraagd voor de onlangs overleden Melle Zegel, die ook een groot liefhebber was van dit rijdend cultureel erfgoed.

De rit voerde via Waalenburg en het bos naar Paal 9, waarbij er onderweg zoals gebruikelijk de nodige pechgevallen waren die vaak ter plekke opgelost konden worden maar soms helaas het einde van de rit betekenden voor een onfortuinlijke deelnemer. Dat hoort er een beetje bij met dit oude spul wat niet meer dagelijks de weg op komt. Na afloop werd in Oudeschild een door Peter Haker bereide maaltijd genuttigd en is er zoals gebruikelijk nog lang nagepraat over de rit en bijgepraat over de gezamenlijke hobby en andere meer en minder belangrijke zaken.

Afbeelding