Snelle tijden voor Lieke Schuijl

Lieke Schuijl (10) kwam zondag in Den Helder namens MSV Zeemacht in actie tijdens het Minioren Junioren Circuit. Deze wedstrijd was de derde van het seizoen waar de jeugdzwemtop van de regio Noord-Holland tegen elkaar uit komt.

In een groot deelnemersveld en met vier afstanden op het programma is het Lieke wederom gelukt om een klassementsmedaille te bemachtigen. Voor het klassement telden de drie best gezwommen afstanden mee.

Lieke begon met de 100 meter rugslag. Ze wist haar persoonlijke record, dat ze vorig weekend al met 6 seconden had verbeterd, nog eens met 2 seconden te verbeteren. Ze eindigde op deze afstand op een zesde plaats. Daarna stond de 400 meter vrije slag op het programma. Het was voor Lieke de eerste keer dat ze deze lange afstand in een wedstrijd ging zwemmen en dat zorgde voor extra spanning. Een mooie snelle eerste 50 meter, daarna een heel constant tempo en de laatste 50 meter alles eruit wat ze nog in zich had. Het resulteerde in een prachtige tijd, 23 seconden sneller dan haar trainingstijd, en een mooie zesde plaats.

Haar derde afstand was de 100 meter wisselslag. Op deze afstand wist ze haar persoonlijke record met 4 seconden te verbeteren, goed voor een zevende plaats. Als laatste stond de 50 meter vrije slag benen op het programma. Dat is een nieuw onderdeel in de circuitwedstrijden. Met een zwemplankje in de handen, zo snel mogelijk 50 meter afleggen door alleen je benen te gebruiken. Geen favoriet onderdeel van Lieke maar toch zwom ze naar een keurige negende plaats.

Met haar tijd op de 100 meter rugslag voldoet ze aan de inschrijflimiet voor de Jaargangfinale, de Nederlandse Kampioenschappen voor minioren. Met haar tijd op de 400 meter vrije slag en haar tussentijd op de 200 meter vrije slag is ze slechts enkele seconden verwijderd van de inschrijflimieten voor deze finale die eind juni gehouden zal worden.