Afbeelding
Foto: Ans Timmer

Omstandigheden prima bij Snertloop

De Snertloop van afgelopen zaterdag vanaf café-restaurant De Slufter trok 104 deelnemers. Bijna een derde deel van de deelnemers kwam wandelen en dat is een record. De Snertloop leverde 788 euro op. De Roparun besteedt het geld aan gezinnen die door de ziekte kanker getroffen zijn.

De weergoden waren de deelnemers aan de Snertloop gunstig gezind en het werd al snel gezellig druk bij de inschrijving. De wandelaars gingen op eigen gelegenheid langs de volledig bewegwijzerde zeven-kilometer route.

De hardlopers kregen een gidsloper toegewezen. Er waren gidslopers voor de zeven, elf en zestien kilometer en voor verschillende tempo's. De groep die de langste afstand liep, vertrok het eerst. Na afloop stond er een heerlijke kom erwtensoep klaar. Samen met een biertje of een kop koffie bleef het dus nog lang gezellig in het Sluftercafé. De deelnemers waren erg te spreken over de prachtige loop rond De Slufter.

De route voerde de deelnemers onder meer door De Slufter, De Muy en over het strand. Het was zacht weer en op wat spetters na bleef het droog. Dit maakte het voor de wandelaars eveneens een prettig uitje, waarbij ook zeer jonge deelnemers zonder problemen de zeven kilometer aflegden. Veel wandelaars maakten ruim baan en applaudisseerden wanneer er hardlopers voorbij kwamen, hetgeen met enthousiasme werd ontvangen door de lopers. De sfeer zat er bij iedereen goed in.


De Texelrunners willen alle deelnemers en zeker ook het Slufterrestaurant heel hartelijk bedanken. Dit jaar doen de Texelrunners voor de negende keer mee met de Roparun die voor het Texelse team met de Pinksterdagen gelopen wordt van Bremen naar Rotterdam.

Foto's: Willem Sangers, Ans Timmer, Pierre Bonnet en Job Schepers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding