Winst voor Marels tegen Apollo

De basketballers van De Marels speelden, net als tijdens de opening van TXL sporthal in Den Burg, zondag opnieuw tegen Apollo uit Amsterdam.

Net als eind september gaf Apollo zich niet zomaar gewonnen. Met name in het tweede kwart was Apollo veel beter. De andere drie kwarten waren De Marels sterker en wonnen zo met 72-50.

De start van De Marels was flitsend. Al snel was er een voorsprong van 10-2 door snelle aanvallen. Toch kwam Apollo weer dicht bij met 10-7. Maar in het eerste kwart was m.n. Mart Kikkert niet af te stoppen. Hij maakte 12 punten waaronder twee Alley-Oops (aanvallende beweging) op aangeven van Sam Ekker en Joshua Brouwer. Het tweede kwart begon met een 20-13 voorsprong. Apollo besloot daarop een full court press te geven (verdedigen over het hele veld vanuit uitnemen).

Daardoor werden De Marels slordig in de opbouw en verloren de bal vaak aan Apollo. Deze schoten vervolgens alles raak. Zo kwamen ze met 26-26 weer langszij en met de rust hadden ze zelfs een 30-31 voorsprong. De start van het derde kwart was ook voor Apollo want ook de driepunters gingen raak. Zo stonden ze met 35-38 voor. Door de omschakeling van De Marels naar een zoneverdediging kwam er weer wat meer rust in de verdediging en het spel. Sven de Jong scoorde een vrije worp en Gerbrand de Wit pakte 8 punten onder het bord. Zo gingen de Marels erop en erover en was het 49-40 aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart schoot Sam Ekker alles raak waaronder een aantal driepunters. Tijn Zeeman onderschepte veel ballen waarop Job Smit en Joshua Brouwer tot scoren kwamen. Zo liepen De Marels nog verder uit naar de eindstand van 72-50.

Zondag 2 februari spelen De Marels opnieuw thuis in de TXL sporthal om 13:30 tegen L.C. Players uit Uitgeest. Scores: Mart Kikkert 24, Sam Ekker 17, Gerbrand de Wit 14, Job Smit 12, Joshua Brouwer 4, Sven de Jong 1.