Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

Sinds kort bevind ik mij weer in de wereld van de zwangere vrouw; ik ben namelijk in verwachting van ons tweede kindje! En daarbij heb ik weer een stap gezet in een andere wereld; de wereld van zwanger zijn. Zwangerschapskwaaltjes, daar uren over praten met andere aanstaande moeders, weer opnieuw spulletjes verzamelen en straks behoren we weer in de wereld van de pasgeboren baby's.

Zwangere vrouw

Zwangerschapskwaaltjes heb ik niet gemist. Hoewel ik mezelf vaak voorhoud dat het voor een goed doel is en dat het tijdelijk is (dat is ook echt zo), kan ik het deze keer iets minder accepteren en klaag ik er wat meer over. Het lijkt wel alsof het ook allemaal wat verergerd is, zoals de misselijkheid. Zal er ook vast mee te maken hebben dat je nu minder je rust kunt pakken omdat er nu een kleintje al bij loopt. Nee, de roze zwangere wolk beleef ik niet echt. Maar of ik dat erg vind? Nee. Ik ben ontzettend gelukkig en dankbaar dat ik weer een kindje in mijn buik mag dragen, maar ik kijk ontzettend uit naar het moment dat het kindje er echt is. Dan begint het pas. Het zal er mee te maken hebben dat je alles voor een tweede keer meemaakt. Je weet dat het leven pas begint als de kleine er is. Hoewel ik wel kan klagen en puffen over al mijn kwaaltjes, vindt manlief het allemaal nog wel prima. De nesteldrang is nog aardig beperkt en het lijkt soms zelfs wel andersom; manlief en familie vragen zich al af of we niet eens moeten beginnen met de voorbereidingen, terwijl ik denk: stel dat het niet afkomt met onze mini-verbouwing, komt het vast ook wel goed. Want wat hebben ze nou eigenlijk nodig? Kleertjes, schone billen, eten, knuffels en warmte. Gelukkig hebben we dat allemaal al binnen. Al verwacht ik dat in een later stadium, mezelf kennende, de nesteldrang wel weer opkomt.

Hopelijk zijn de meeste kwaaltjes over een tijdje weer over, zodat ik niet hoef te stoppen met de auto om de berm te voorzien van een viezig goedje, en dat ik de lucht van mijn eigen shampoo (en man) weer kan verdragen??. Ik kan niet wachten tot de zomer!

Emily Westdorp