Afbeelding
Foto:

Texelse Courant besteedt ruim aandacht aan 75 jaar vrijheid

In de Texelse Courant wordt de komende tijd ruim aandacht besteed aan het feit dat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse overheersing. De serie komt tot stand in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Texel.

In de serie onder meer aandacht voor het dagelijks leven tijdens de oorlog, de economie tijdens de oorlog en bijvoorbeeld het verzet en joden op het eiland. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de rol van het vieren van vrijheid anno 2020. Hoe zit het met mede-Texelaars die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden of veteranen die collega's hebben zien sneuvelen bij missies in het buitenland.

Vandaag de eerste bijdrage, te vinden op pagina 6. Naast achtergrondartikelen brengt de redactie een overzicht van alle activiteiten rondom de verschillende herdenkingen en vieringen. Dit geldt dus niet alleen voor 4 en 5 mei, maar ook voor bijvoorbeeld 6 april en 20 mei. Wie zaken onder de aandacht wil brengen die hiermee verband houden, kan dit mailen naar redactie@texelsecourant.nl.

De serie zal in het kader van de herkenbaarheid voorzien zijn van een logo van het 4 en 5 mei Comité Texel.