Volendam werd speelbal van De Marels.
Volendam werd speelbal van De Marels. Foto: Marels

Marels verslaat Volendam afgetekend

De basketballers van De Marels zijn zaterdag sterk begonnen aan de nieuwe competitie. In Volendam was de fysiek sterke tegenstander niet opgewassen tegen de snel spelende Texelaars. het werd 36-66.

Vorig jaar moest De Marels het hoofd nog buigen tegen Volendam. Het team was wel wat gewijzigd maar er stond een fysiek sterke tegenstander. Het startte voortvarend met een 0-4 voorsprong maar Volendam beet terug en kwam op 5-4 voorsprong. Tot halverwege het eerste kwart liep het gelijk op maar in het laatste stuk konden de Marels een voorsprongetje maken van 11-15. In het tweede kwart kwam er wat meer ruimte voor De Marels door snelle en goede passes in de aanval. Met name de lange mannen Gerbrand de Wit en Mart Kikkert kwamen tot scoren, maar ook Mats Lüder pakte punten. Verdedigend stond het ook als een huis. De sterke Volendamse center was niet opgewassen tegen de verdediging van Gerbrand de Wit en Job Smit. Volendam scoorde maar vijf punten in het tweede kwart dat met 16-34 werd afgesloten. In het derde kwart kon er door de voorsprong flink door gewisseld worden. Ook werden er meer 'fast breaks' gelopen, een snelle aanval na verdedigend werk. Daardoor kwamen ook Sam Ekker en Sven de Jong tot scoren. De voorsprong liep dit kwart op tot 23-47. In het vierde kwart ging De Marels op dezelfde voet verder. Joshua Brouwer liep ook een perfecte fast break waardoor alle spelers deze wedstrijd weer wisten te scoren. De wedstrijd verliep in een prettige sfeer met een eindscore van 36-66 voor de Marels. Zondag 19 januari spelen de Marels thuis in de TXL sporthal om 13:30 tegen Apollo.

Scores: Mart Kikkert 28, Gerbrand de Wit 15,- Sam Ekker 9, Job Smit 6, Sven de Jong 4, Joshua Brouwer en Mats Lüder 2.