Uitslagen bijhouden tijdens de Winterkeuring op de Eagles Ranch.
Uitslagen bijhouden tijdens de Winterkeuring op de Eagles Ranch. Foto: Jeroen van Hattum

Beoordeling schapen

Rondes lopen door de manege, terwijl de keurmeesters toekijken en de schapen nauwlettend beoordelen. Het is een vast en vertrouwd onderdeel van de jaarlijkse Winterkeuring die zaterdag voor de 23ste keer werd gehouden.

Vijftien Texelse schapenfokkers deden mee aan de keuring in de manege van de Eagles Ranch nabij Den Burg. Henk Damkot en Henk Schuldink stonden als keurmeesters op de vloer om de 76 schapen die voorbij kwamen te keuren en beoordelen.

Een schaap van Loek van Vliet werd kampioen in de klasse ooilammeren. Henk Zoetelief werd in deze klasse reservekampioen. In de categorie 'ramlammeren geboren in 2019' werden Ido Altenburg en K. de Jong kampioen. Een ramlam van Jan Kolk werd reservekampioen in deze categorie.

Koos Tjepkema en Eelman werden kampioen in de klasse 'rammen geboren in 2018'. Ido Altenburg en A. Weidenaar pakten in deze klasse het reservekampioenschap. Altenburg werd ook kampioen in de categorie 'rammen geboren tot 2016'. Henk Zoetelief en Koos Tjepkema werden in de klasse reservekampioen.

Het Noordkroon Wisselprijskrukje, een prijs die jaarlijks tijdens de Winterkeuring wordt uitgereikt, ging naar Loek van Vliet. Jan Kolk was tijdens de verloting winnaar van het ooilam. Jan Zwagerman praatte volgens goed gebruik de keuring aan elkaar. De Winterkeuring werd goed bezocht door diverse belangstellenden die naar de keuring keken, de gelegenheid pakten om bij te praten met elkaar of even wat te eten pakten.