De Texel Darts Trophy in de Evenementenhal.
De Texel Darts Trophy in de Evenementenhal. Foto: Jeroen van Hattum

"Prachtige zaal om te darten"

Een prachtige zaal om te darten. Mark 'Potter' Oosterhuis is helder in zijn oordeel over de Evenementenhal als nieuw domein voor de Texel Darts Trophy die afgelopen weekend op De Krim bij De Cocksdorp werd gehouden. Liefst 92 banen staan er opgesteld, op zaterdag en zondag doen er 650 mensen aan het toernooi, maar er blijft voldoende ruimte over om te lopen en te kijken.

Het toernooi kent een vaste schare deelnemers die uit het hele land die er in april al meteen bij zijn als de inschrijvingen beginnen. Ook dit jaar was het toernooi binnen twee dagen volgeboekt met honderd deelnemers meer dan een jaar geleden.

Er deden diverse Texelaars mee: Mark Oosterhuis, Marcel Verhagen, Jim Kossen, Wouter Beens, Gerrit Jan Booy, Brian Booy, Glenn Visser, Jelle Visser, Dennis Visser, Bas den Braven, Michael Brands, Robert Brands, Simon Koorn, Simon Prins, Yvette Flier, Inge Jansen en Donna van de Slikke. Oosterhuis kwam op zaterdag tijdens het single toernooi tot de laatste 32. Hij liet weten een minder jaar in de dartssport te beleven. Het singletoernooi werd gewonnen door Kristiaan de Boer bij de heren en Aletta Wajer bij de dames. Het koppeltoernooi op zondag werd gewonnen door Rick van de Schuur en Silko Visser bij de heren en door Anne Dorrestijn en Diana van Eekelen bij de dames.