Dik verlies voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van Texel Futsal gingen zaterdagmiddag in de TXL sporthal in Den Burg hard onderuit in de kwartfinale om de KNVB-beker tegen Hovocubo. De regerend landskampioen uit Zwaag won met liefst 2-12 van Texel.

Dat Hovocubo sterker zou zijn dan Texel was van tevoren ingeschat. Het verlies met dubbele cijfers kwam echter hard aan, vooral omdat de tribune zaterdag helemaal vol Texelaars zat. Meer dan zeshonderd mensen waren aanwezig. Volgens coach Martijn de Veij toonden de spelers van Texel teveel respect voor Hovocubo, waardoor ze de wedstrijd uit handen gaven. "De eerste tien minuten hielden we de ruimtes klein, maar daarna hebben we ons toch te gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden."

Texel kwam in de eerste helft aanvankelijk op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Hovocubo. Kort daarna werd het 1-1, maar dankzij Pieter Jan Eelman werd het 2-1. Hovocubo miste vervolgens een strafschop, maar daarna volgde al snel het ene na het ander doelpunt.

In de pauze werd besproken dat de spelers de schroom van zich af moesten gooien en gewoon lekker moesten gaan voetballen. Het leidde - ondanks alle inzet aan Texelse zijde - echter niet tot nieuwe doelpunten aan Texelse zijde, terwijl Hovocubo doorging met scoren. Dat de uitslag niet hoger was, was mede te danken aan keeper Ali Smit die diverse reddingen verrichtte. Hovocubo speelde echter kort op de bal en de spelers wisten elkaar haarfijn te vinden, waardoor de ploeg soms aan een miniem gaatje al voldoende had voor het volgende doelpunt. De Veij sprak de hoop uit dat zijn spelers meteen zijn wakker geschud voor de wedstrijden die volgen in de eerste divisie waar Texel vooralsnog bovenaan staat.

De ploeg heeft komende vrijdag en volgende week vrijdag twee belangrijke wedstrijden op het programma staan. Komende vrijdagavond 17 januari wordt er vanaf 20:45 uur in de nieuwe sporthal gespeeld tegen Excelsior dat vierde staat in de competitie. Vrijdagavond 24 januari staat - eveneens in de TXL sporthal in Den Burg - de topper tegen Zeemacht uit Den Helder op het programma. Texel en Den Helder zijn beiden in de race voor het kampioenschap in de eerste divisie, waardoor die wedstrijd essentieel is.

Texel won half september het eerste onderlinge treffen met Zeemacht, al was dat toen met 3-4 op het randje. Texel stond toen in de rust achter en wist dankzij een redding van Smit zes seconden voor tijd een gelijkmaker te voorkomen.