Handbalsters verliezen koppositie

De handbaldames van Texel zijn een plaats gezakt in de competitie. De dames staan nu tweede, na een zware nederlaag tegen Tornado in Heerhugowaard.

Afgelopen maandag hebben de dames zichzelf zwaar te kort gedaan. De eerste helft verliep moeizaam, maar beide teams waren aan elkaar gewaagd. De bal werd nog mooi rond gespeeld, het instarten verliep volgens plan en er kwamen mooie doelpunten uit. Na 15 minuten spelen stond het 5 - 5. Tegen het eind van de tweede helft kwamen de Texelse dames niet meer tot scoren. De hoeken werden vastgezet en er was veel balverlies.

Met een 9 - 5 in het voordeel van Tornado startte de tweede helft. Helaas hadden zij snelle spelers en 5 wissels op de bank. Er werd een 5 - 1 verdediging ingezet, waar de Texelse speelsters echter moeite mee hadden. Daarbij bleven de hoeken geblokkeerd. Tijdens het zoeken naar opties, om zowel de cirkel als de hoeken bij het spel te betrekken, wist Tornado telkens opnieuw in balbezit te komen en een snelle break te spelen. Het gevolg waren 6 breaks achter elkaar, hiermee raakten de reserves van Texel aardig op met maar 2 wissels op de bank. Het was een sportieve wedstrijd met een hoge uitslag van 21 - 7 in het voordeel van Tornado. We zien deze dames op een zaterdag in maart op Texel verschijnen. Dan laten de Texelse handbalsters een compleet ander spel zien.

Donderdag 16 januari staat A&O uit Alkmaar op het programma in TXL sporthal om 18:15 uur.